Компот од вишни

Свежи вишни без семки, засладени и пастеризирани без конзерванси во тегли или конзерви.

По миењето и внимателно прегледување, свежите вишни се калибрираат во милиметри по димензија. Вишните со пречник од повеќе од 17 мм потоа се дупчат, се вади семката, и се полнат во стаклени тегли, обично со големина на 720 мл, по барање на купувачот, можеме да понудиме и друг тип на пакување. Теглите се полнат со вишни без семки и засладена топла вода, потоа поминуваат низ вакуум тунел каде што се исцрпува воздухот од течноста. По овој процес, теглите се затвораат на автоматската машина за затворање тегли, а потоа се пастеризираат во тунел за пастеризација. Теглите потоа се редат на дрвена палета, обвиткани со пластична стреч фолија, и се чуваат во магацин на контролирана температура!.

 

Етикетирање и пакување

Кога нарачката е извршена, теглите се чистат, етикетираат, се редат по 6 тегли на картонска подлога и пакетот се пакува со термо фолија. Овие пакувања потоа се редат на дрвена евро палета, а потоа се обвиткуваат со заштитна стреч фолија. Една палета содржи 768 етикетирани и спакувани тегли или 128 пакети.
Ако производот се пакува во конзерви, една палета содржи 780 конзерви.

 

 

Нутриционистички факти

100 г од производот содржи:
со енергија(kJ) 60 (251)
Јаглехидрати 13,6 е
Протеини 1 е
Масти 0,2 е

 

Општи факти

Рок на траење: 3 години од датумот на производство
Питотолеранција: под 1%
Содржина на шеќер/во цврста состојба: над 17%

Преземете детални информации за призводот:

Спецификација на производот “Вишни во сируп“ 720 мл

gdpr-слика
Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со користење на оваа веб-локација се согласувате со нашите Политика за заштита на податоци.
Прочитај повеќе